Körkortsberättelsen: Lektion 15 eller 26


(09 augusti, 2010 14:52)

Idag är jag uppe i 26 enkellektioner som jag kört under 15 tillfällen. Så lektion 15 eller 26, kalla det vad du vill. Jag har mer eller mindre gjort alla moment man måste göra nu. Det känns bra.

Under dagens dubbelpass höll vi oss till mestadels inne i centrum och övande på mitt stora problem, att följa skyltar. Trafikregler och allt kan jag, men ändå missar jag ibland skyltar.
Kan vara på grund av en falsk trygghet av att jag vet att Tobias sitter där bredvid och ofta berättar vart vi ska köra.

Det är inte bara att följa skyltar som är ett problem. Av någon anledning, verkar framförallt "enkelriktade skyltar" vara osynliga för mig. Men som Tobias säger så handlar det nog mest om vart jag håller blicken. Jag är fortfarande ny. Min blick fastnar allt som oftast kvar vid förra situationen.
Kör vi förbi ett övergångsställe så är min fokus där och sedan är den kvar där tills vi fört förbi även om jag borde flytta upp fokus när jag vet att övergångsstället är fritt. Visst flyttar jag fokus längre fram, men då kanske det blir så långt som fram till nästa korsning och då kan det finnas en eller två skyltar innan dess. På detta vis känns det som att skyltar på sidorna ibland blir helt enkelt osynliga.

I övrigt går körningen kanonbra.

Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!