Körkortsberättelsen: Körprovet


(23 september, 2010 19:24)

Idag var det tid för det slutgiltiga provet. Uppkörningen.

Jag kan redan nu avslöja att det gick bra. Jag är hur glad som helst!
I min plånbok ligger nu ett papper som gäller som körkort till dess att jag får den allt så viktiga plastbrickan, körkortet alltså.

Tillsammans med Roger körde vi ut till industriområdet i Landskorna och väntade in kontrollanten som skulle bedöma mig. Vi fick vänta i nästan 15 min.

Väl sittande i bilen fick jag börja med att göra en kort säkerhetskontroll. Eftersom det börjar bli höst och regn allt som ofta regerar vår himmel så var det just detta som skulle kollas.
Jag testade vindruttorkaren fram och bak samt så att spolarvätskan fungerade. Sedan tog vi en snabb titt på motorn också och jag fick berätta vart man hittade de olika vätskorna.
Väl i bilen igen bar det av. Jag fick instruktionen att köra tillbaka mot körskolan. Trafiken var relativt lugn och likaså även jag.

När vi närmade oss körskolan fick jag i uppgift att köra mot koloniområdet Larvi. Väl där fick jag backa runt ett hörn innan vi körde ut på landsväg.

På landsvägen kom antagligen det enda jag kunde gjort bättre. Självklart skulle jag hitta en bra plats att göra en vändning eftersom vi hade kört ”fel”. Ganska snabbt hittade jag en liten grusväg som såg helt ok att köra upp på för att sedan vända. Det visade sig vara en grusväg upp mot någon form av hus eller bondgård. Vändningen gick bra, men jag hade väll kunnat hitta ett bättre ställe fick jag reda på senare. Men inga större problem eftersom jag gjorde det enligt konstens alla regler och det hela gick smidigt trots att platsen kanske inte var optimal.

Slutligen körde vi upp på motorvägen med riktning Landskrona. Väl tillbaka ute på industriområdet fick jag reda på att det hela hade gått bra, jag var klart godkänd.

Hem körde Roger, så att jag kunde andas ut och slappna av. Gud vad skönt det känns, det är äntligen över och jag har mitt körkort.

Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!