Körkortsberättelsen: Lektion 5 Stenkoll på högerregeln


(22 juli, 2010 11:06)

Nu har jag kört på körskolan vid 5 tillfälle och totalt 10 stycken 40 minuters lektioner. Det är väldigt kul. Idag började vi ännu en gång med att ta oss ut i Borstahusen och köra runt men avslutade en sväng in i utkanten av ”centrum” runt Artillerigatan och Timmermansgatan.

Jag har stenkoll på högerregeln fick jag höra. Jag missar inget, inte ens många av de ställena som andra missar. Trafikregler överhuvudtaget känns det som om jag har bra koll på. Även tränat på att parkera en del idag, det gick också bra.

Om det är något jag fortfarande måste träna på så är det framförallt att komma upp i fart och växla upp snabbare. Jag blir gärna liggande i 2an runt 30-40 km i timmen. Men jag ska upp i så hög växel som möjligt, så snabbt som möjligt och hålla den hastighet som är bestämd eller i alla fall det som situationen tillåter.

Jag tror dock att min fokus ligger för långt fram i planeringen. Jag vet att jag ska svänga eller stanna om 50 meter och därför avvaktar jag med växlingen. Först när jag kommit halvvägs inser jag att jag hade hunnit växla upp, men då känns det för sent så jag blir liggande i för låg växel.

I morgon är det dags för min sista dubbellektion denna vecka.
Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!