Körkortsberättelsen: Lektion 8


(27 juli, 2010 12:08)

Idag körde vi direkt ut på landsväg. Jag klarade rondellerna på väg ut från Landskrona väldigt bra idag. Träning ger färdighet antar jag. Dessutom hade vi en körlärarpraktikant med oss i baksätet idag.
Väl ute på landsvägen var det väldigt öde idag. Det märks att man själv aldrig riktigt tänkt på vart saker och ting ligger, jag har oftast inte en blekaste aning om vart vi är på väg. Man har åkt med föräldrar och kompisar där många gånger men då tänker man inte så mycket, man bara åker med.

Vi testade en kul sak idag. Tobias bad mig att hålla 70 km / timmen och när han bankade i bildörren skulle jag bromsa för allt vad jag var värd.
Det var lite nervöst när man satt där och väntade på att signalen om att bromsa kom. Jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig eller hur snabbt bilen skulle stanna. Första tanken som dök upp i huvudet var om bilen verkligen skulle klara av denna hastiga inbromsning. En viss oro om att sladda och glida ut från vägen fanns. Jag frågade, ”Är du säker, ska jag bromsa allt vad jag kan”. Det skulle jag. Sagt och gjort, Tobias bankade i dörren och jag trampade ner allt vad jag kunde. Det var inte alls så farligt som jag förväntade mig. Visst bromspedalen hoppade och skakade, men det var bara ABS:en som arbetade.
Tobias tyckte att jag kunde ännu bättre, så vi testade en gång till och denna gången ställde jag mig verkligen på bromsen.

Så nu vet man hur det fungerar. Även om det var kul så får man hoppas att man inte behöver göra det på riktigt i framtiden. Dock en nyttig upplevelse.

Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!