Körkortsberättelsen: Min första lektion


(12 juli, 2010 11:08)

Hej jag heter Kim och är 25 år. Jag blev tillfrågad om jag inte kunde tänka mig att dela med mig av min resa mot körkortet. Personligen försökte jag läsa så mycket som möjligt innan jag började ta mitt körkort. Tillhörande ”internet”-generationen som man är blev det en hel del surfande efter information. Förhoppningsvis ger mina ”blogg”-inlägg en del hjälp och information till alla som antingen ska eller håller på att ta sitt körkort.

Idag var det dags för min första körlektion. Jag har tidigare kört väldigt lite privat men har dessvärre inte haft den möjligheten på senare tid och bestämde mig för att ta tag i det hela och försöka ta körkortet så intensivt som möjligt på körskolan.
Jag hade en dubbel lektion inbokad med Roger. Vi skulle helt enkelt se vart jag ligger körmässigt och sedan försöka lägga upp en plan.

Det var lite nervöst till en början så Roger fick köra ut från körskolan och ut i Borstahusen där jag fick ta över. Väl på plats krypkörde vi och övande på att starta och stoppa.
Det var ganska stor skillnad på körskolans bil och min fars gamla Volvo jag tidigare kört. Men jag vande mig ganska snabbt och när första lektionen var över hade jag även hunnit testa på lite ”riktig” körning ute på de lugna gatorna i Borstahusen.

Väl tillbaka på körskolan lade vi upp en plan och bokade in körlektioner varje dag under 3 veckor. Det blir mestadels dubbellektioner men även ett fåtal enkla, ungefär 20 lektioner. Efter det skulle vi se hur det kändes.

Lärt mig idag:
  • Bekantat mig med körskolans mycket nyare bilar
  • Dragläget
  • Start rutin; Kolla backspegel, vänsterspegel, den döda vinkeln och till sist blinkers innan jag kör.
Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!