Körkortsberättelsen: Sammanfattningen av veckan


(06 augusti, 2010 15:47)

Under veckan som gått har jag inte skrivit några inlägg här. Så jag tänkte försöka sammanfatta det hela lite. Har haft tre enkla och en dubbel lektion.
Vi har mest fokuserat på landsväg och motorväg i veckan. Det har gått bra. Om det är något jag ska tänka på så är det att inte vara feg med pedalen när vi ska ut på motorvägen. Jag gasar på men kommer bara upp i 90-100 km/timme, sen fokuserar jag för mycket på motorvägen och tappar gasen lite verkar det som. Men det är klart, motorväg är fortfarande nytt för mig. Det går snabbt och man känner hur små rörelser får stor verkan speciellt på påfarterna.

Väl på motorvägen är det nog bland det lättaste av all körning. Visst finns det risker, men jag tycker det är väldigt lätt. Det flyter bara på om man säger så. Inte ens omkörningar är vidare läskigt eller svårt eftersom all trafik går i samma riktning och man har gott om plats.

På landsvägar har vi lagt en del fokus på att följa skyltar. Detta måste jag säga är bland det jobbigaste jag vet. Jag ser skyltarna men kan inte alltid läsa dem trotts godkänd synundersökning. Det kan ha att göra med att jag sitter mycket framför datorn om dagarna och ögonen känns lite grusiga. Vissa dagar är värre än andra.
Men skyltar, ja dem är jobbiga. Kan vara så att jag fokuserar för mycket på körningen, hålla hastigheten, positionen och andra bilar och därmed också kommer i för hög hastighet. När jag väl ser skylten och vad det står på den så känns det oftast som om det är för sent.

Så förutom att följa skyltar har det blivit en hel del tränande på att göra ”oplanerade” vändningar.

Nästa vecka har jag två dubbellektioner inbokade. Och veckan därpå ska vi göra ”omkörning på landsväg” i grupp.

Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!