Körkortsberättelsen: Teoriprovet


(22 september, 2010 16:02)

Idag var det upp och iväg till Helsingborg. Jag tog tåget till Knutpunkten och sedan bussen mot Väla. Vid Preem Bensinstation på Ängelholmsleden hoppade jag av och gick den sista biten till Rundgatan där provet skulle avläggas.

Jag var där i ganska god tid, ungefär 30 min innan provet skulle börja, så jag satte mig ner och väntade. Efterhand kom fler elever och väntade i det tysta.

Halv nio öppnad en dam luckan till receptionen. Det visade sig att vi alla först skulle ta ett foto i båset innan hon kunde ta emot oss. Något samtliga hade missat, så det blev en lång kö och fotobåset fick jobba febrilt. Samma inspelade monotona röst berättade för varje elev hur de skulle sitta och hur proceduren skulle fortgå.

Fotograferingen avklarad, ID-handling uppvisad och en signatur skriven. Så var det äntligen dags att ta plats i provsalen. Ännu en gång fick vi visa upp ID-handling och skriva på ett papper innan vi fick sätta oss vid en dator.

Innan provet sattes igång fick vi läsa hur provet gick till och vilka regler som gällde. 70 frågor totalt, varutav fem testfrågor som inte räknas. Gränsen för godkänt var 52.
Mitt prov tog ungefär 30 min och direkt fick jag reda på att jag fått godkänt.

Jag kunde glatt resa mig upp, få ett dokument som visade att jag var godkänd, lämna salen och likaså Helsingborg.

I morgon är det uppkörning.

Adress:
Norrestads Trafikskola
Eriksgatan 16
261 33 Landskrona
Telefon:
0418-220 20
E-post:
info@norrestadstrafikskola.nu


Till bussresan.nu >>
Vi fixar transporten!